Sommartider hej hej

Hej hej bloggen! om 5 dagar är balen och om 8 dagar är studenten!! Jag kan knappt förstå det själv.. Om 2 veckor sitter jag på tåget till Uppsala där det sista Uppcon kommer att hållas. Jag kommer få träffa min vän Steffe(på bilden) och min bästa väns kille och säkert lära känna några under de dagarna. Ska bli så kul!
Jag hoppas att sommarvärmen kommer tillbaka till oss igen, för i sommar, då ska jag njuta.


Snart..

Ja.. snart är det dax att säga farväl till Sandbacka med glädje och vemod. Mest känner jag såklart glädje eftersom det är nu som våra liv kan börja och vi kan göra vad vi vill med dem. Vissa väljer att plugga vidare, andra flyttar och skaffar jobb till annan eller på samma ort. Vi vet inte vad framtiden har att erbjuda oss och det skrämmer lite, men jag tror att jag ska klara mig ganska bra ändå.
Jag måste stanna kvar hemma hos mamma och pappa några månader efter sommarlovet så jag äntligen kan ta mitt efterlängtade plastkort!! Visst hade jag varit nöjdare om jag hunnit med körkortet innan sommarlovet, men just då kände jag att all energi lades på skolarbeten och rester. Hur som helst ska jag jobba stenhårt på att få ta det så fort som möjligt.
Jag känner lite vemod över att inte få träffa en del av mina vänner dagligen längre, som man umgåtts med på skolan i 3 år, men en sak är säker. Jag kommer till att hålla kontakten med dem. Efter balen och studenten som är nästa vecka kommer jag att spendera mitt sommarlov med att övningsköra och att fara ut och jogga. Hoppas i allafall att väderprognosen har fel för att jag vill att min student ska vara varm och solig, men om den inte blir det får jag bita ihop och vara den norrlänning jag är ;)

Kläder för sommar

Hej hej!
Här är kläder jag vill ha just nu (om man ändå hade pengar!)


Gina Tricot


MonkiOnly


H&M


Trött

Hej!
Jag är trött i skallen nu då skolan snart är slut, och jag känner mig stressad av körkortet så jag har inte riktigt kunnat slappna av på ett bra tag. Vi har dessutom en kurs på skolan som handlar om stress och annat och det är inte så jättekul när man själv är stressad att höra om det en hel eftermiddag.

Helgen har varit bättre än väntat. Det var tänkt att jag skulle stanna hemma hela den här lång helgen men jag saknade Mattias så mycket så jag betämde mig för att fara ändå. Det var Kulturnatta i Umeå i lördags och det var faktiskt riktigt roligt och trevligt. Sen såg vi på bio i fredags. Får se när vi träffas nästa gång.

Ibland regnar det

Mina drömmar

Hej Bloggen! tidigare lovade jag att besvara en punktlista.
 • Mina största drömmar
 • En person som jag ser upp till
 • Saker jag vill ha
 • Saker jag vill vara utan
 • En del av mig jag är glad över
 • En del av mig jag inte är glad över
 • Vad jag tror på
Ända sedan jag var liten har jag funderat mycket på hur min framtid kommer se ut. Jag har snarare strävat efter lycka än efter något specifikt. Under årens lopp har jag hunnit drömma om mycket, men de sakerna som visat sig genom hela mitt liv är i stort sett 4 saker.
En sak som rinner i mitt blod, som har förts vidare från min farmor är ett intresse för hushållning. Det innebär i stort sett allt från städning, tvättning, matlagning, bädda och så vidare. Dock stannar det intresset på saker som jag äger, till exempel mitt rum. Jag trivs bra då det är städat och fint och jag älskar inredning. Hade jag bara haft mer pengar hade mitt rum varit omgivet av varma färger, tyger, ljus och prydnader.
Som liten trodde jag inte på att jag skulle gå hotell och restauranglinjen, men det blev den ändå på grund av mitt naturliga intresse för matlagning, smaker och drycker. Det andra som jag är intresserad av är konst. Jag fullkomligt älskar konst, jag gillar dikter, målningar, skulpturer, jag gillar olika sorters inriktningar av konst också som till exempel surrealismen från 1920 och uppåt med Salvador Dali som huvudförebild.
Jag räknar musik till konst för att det är ännu ett sätt att uttrycka sig på konstnärligt. Musik är viktig för mig, det har hjälpt mig igenom vissa saker och jag gillar att exprimentera mellan olika musikstilar. När jag var mindre tog jag gitarrlektioner, och jag ångrar att jag inte fortsatte med dem, för nu kan jag inte ett dyft tyvärr.
Konsten har jag fortsatt med, och jag har försökt behålla min kreativitet och skaparlust. I åttonde klass träffade jag på min bästa vän Paulina. Hon introducerade mig till manga och anime världen. Sedan dess har jag hållit på att rita och måla på olika sätt med manga och anime som inspiration.
I nionde klass var vi tvungna att välja vilka linjer vi var intresserade av, och jag valde estetlinjen som förstahands val och hotell och restauranglinjen som andra hands val. Estet lades ner det året jag skulle börja ettan i gymnasiet, men jag tog mig in på hotell och restaurangprogrammet istället. Idag är jag glad för att jag har gått hotell och restaurang i snart 3 år nu, eftersom att det har gett mig betydelsefulla erfarenheter och jobbmöjligheter, än om det har varit tillfälliga och korta. Jag har som person utvecklats och blivit betydligt mycket modigare och mer utåtriktad. Jag jobbar på att bli ännu mer utåtriktad och våga tala mer och högre i vissa sammanhang.
Jag har alltid försökt göra så gott jag kan, och nå de målen jag känner att jag klarar av. Ibland har det lett till stress och utbrändhet eftersom att längtan i min efter att prestera det bästa jag kan har varit så stor.
Något som följt mig genom livet och funnits där i bakrunden är tron på att det finns något mer, att det finns saker man inte kan se. Jag har som många andra blivit döpt och konfrimerad i svenska kyrkan, och det senare gjorde jag både frivilligt och för att göra min kära framor glad, som var troende. Man kan säga att jag fått tankarna om min tro från mamma. Hon och jag har ibland pratat om vad vi tror på, och jag kan hålla med om det mamma pratar om ibland, såväl som att vissa saker kan jag tycka annorlunda.
Det viktiga är att visa respekt för vad andra tror eller inte tror på. Vi har den mänskliga rätten, vi har vår egna fria vilja och våra egna fria tankar. Vad du än tror på så borde omgivningen bemöta dig med respekt, men då ska även du visa respekt för andras religion. Vi lever inte i ett sådant samhälle idag, men jag hoppas på en bättre framtid.
Vad jag tror på är som en blandning mellan olika religioners tankar, trots allt så påminner alla religioner om varandra på ett eller annat sätt. Men vad jag kan säga är att på grund av min uppväxt som kristen svensk så har min tro präglats av det, så jag håller med om mycket i den protestantiska kyrkan, men exakt om vad jag tror på kommer jag ta upp senare.
Det fjärde sista som alltid funnits och kommer alltid finnas i mitt hjärta är viljan att hjälpa folk. Min mamma har många gånger under uppväxten sagt åt mig hur "lillgammal" jag var, altså att jag var mognare på insidan än de flesta i min ålder. Detta har gjort att jag alltid kännt mig utanför i klassen. Jag tänkte inte på samma saker som de andra barnen tänkte på, jag gjorde inte som de andra barnen gjorde.
Jag trivdes och trivs bäst när jag umgås med lite äldre människor. Dock idag har jag kunnat känna mer samhörighet med jämnåriga och har därför mer vänner än vad jag har någonsin hoppats på, och för det är jag otroligt tacksam och håller hårt i att försöka behålla dem.
Jag mår bra när andra mår bra, och jag har stark känsla för hur andra människor tänker. Det är som en slags osynlig förmåga jag har haft hela livet. Därför är jag känslig för hur andra människor mår. Jag skulle och har utan tvekan offrat mycket för de jag älskar och tycker om. Jag kommer alltid att fortsätta finnas till hand, och denna människa visar mig tacksam för mitt stöd.
Eftersom att jag litat på folk så mycket och haft mina armar öppna har det lett till att jag har släppt in fel personer som sårat och skadat på många sätt och vis, men det jag har gjort nu är att ha valt bort dem som inte bryr sig om mig eller bara ser mig som "reserv".
Det jag drömmer om nu är att jobba med att hjälpa folk i livet. Jag vill kunna skänka andra mer ljus.
Nu är jag påväg mot det, och efter skolan ska jag läsa upp ämnen jag saknar och plugga vidare någonstans. Jag hoppas att jag tar mig över de mesta hindren.

Allt för idag
Ha det bra!

Vi är verklighetens hjältar

Hjältar och Hjältinnor stannar kvar
med ryggen upp mot väggen
bara hud mot vassa eggen
och de rivs och slår och bits
för sina liv eller någon annans
de får ingen belöning
men de kräver ingenting
bara gör, biter ihop och håller käften
Blogglista

Hallå blogg! Jag tänker göra en liten lista över inlägg jag kommer göra. Innehållande bild/bilder med beskrivning.

 • Mina största drömmar
 • En person som jag ser upp till
 • Saker jag vill ha
 • Saker jag vill vara utan
 • En del av mig jag är glad över
 • En del av mig jag inte är glad över
 • Vad jag tror på

Facebook

Jag försöker bli av med behovet att ständigt vara uppdaterad på facebook. Som lösning på detta bad jag killen att byta lösenord, så nu kan jag inte längre ta mig in. Det har blivit en reflex för mig att logga in på facebook så fort jag fått igång datorn, och även flera gånger under dagen. Jag tror att det inte är bra att känna ett så starkt behov av att besöka en sida flera gånger per dag när det ändå aldrig händer något på den.
Nu när jag startar internet så känns det som meningslöst att tillbringa flera timmar framför det, men det finns som inget annat att göra.. Jag vet att jag kan städa, tvätta och vara duktig, men orken i mig är såpass att jag orkar av skolan. De senaste veckorna har jag bara haft skolarbete då jag kommit hem. Jag har inte umgåtts med någon vän på väldigt länge efter skolan. Jag vet inte.. Jag är bara så trött.. på många sätt..

Umeåtrip

Tjenare!
Jag har haft det så roligt i helgen tilsammans med min bästa vän och pojkvän!
Fredagen kom jag dit ganska sent så det blev mest att få se vart han bor nu under några månader och att mysa.
Lördagen så steg vi upp tidigt, gjorde oss klara och hämtade min bästa vän och sen for vi och shoppade.
Efter shoppingen åt vi sushi. Det var väldigt smaskens!


(Min "lilla" sushimeny: 4st lax, 4st california roll, 1 räka, 1 tonfisk samt ingefära och wasabi vid sidan)
Efter sushin så for vi till en spelhall som har arkadspel, biljardbord, lasergame och olika banor som man tar sig igenom med hjälp av de andra medspelarna. Min vän hade gratis biljetter till banorna så vi bestämde oss för att göra dem. Vi spelade också arkadspel i spelhallen, bland annat en där man ska dansa.


Efter det var vi trötta men nöjda över dagen. På söndagen tog jag och killen det lugnt och såg vår favorit serie Supernatural, sen var jag tvungen att fara hem igen.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus